OMÜ-YÖS 18 Ülkede 28 Merkezde Başarıyla Gerçekleştirildi15-11-2016

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin bu yıl 5. kez düzenlediği OMÜ-YÖS (Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı) 18 ülkede, 3'ü yurtiçi ve 25'i yurtdışı olmak üzere toplam 28 sınav merkezinde Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ve desteği ile başarıyla tamamlandı.

Asya, Avrupa ve Afrika’da, 3 kıtada gerçekleştirilen sınav adaylardan yoğun ilgi gördü. Özellikle başta Azerbaycan olmak üzere Almanya, Suudi Arabistan’dan çok sayıda öğrenci sınava katıldı. Madagaskar, Somali, Kamerun, Tanzanya gibi Afrika ülkelerinden çok sayıda aday Türkiye’de üniversite öğrenimi görmek için yarıştı. İstanbul, Ankara ve Samsun’da OMÜ-YÖS 2016’ya giren aday sayısı 2 bin 863 kişi oldu.

4 bin 579 adayın katıldığı OMÜ-YÖS 2016 Türkçe, İngilizce, Rusça, Arapça, Fransızca ve Almanca olmak üzere 6 farklı dilde gerçekleştirildi. Üniversitemiz tarafından 2012 yılından beri her yıl yapılan ve büyük bir sınav organizasyonu olan OMÜ-YÖS, bir kez daha titiz bir çalışma sonucunda tamamlanmış oldu.